Om Oss

STALL ZELUS

S o f i e   S j ö d i n   I s l a n d s h ä s t a r

VÅR VISION

 

Våran vision är att skapa en rofylld plats, utanför er vardag där hästen ger er kärlek, sinnesfrid och energi

OM OSS

Namnet Zelus kommer från grunden från familjens kennelnamn då vi födde upp Schäfrar. Eftersom namnet funnits i familjen i ca 30 år så valde vi att föra det vidare som namn på verksamheten. Zelus kommer från Latin och betyder tävlingslust.

 

Vi satsar på hög service, bra kundkontakt samt trevligt bemötande. En god kommunikation skapar inga frågetecken.

 

Vi älskar ordning och reda, "hemmakänsla" och när kunderna är nöjda, både människor och hästar.

 

Vår tanken vid öppnandet var att skapa ett inackorderingsstall där vi kunde erbjuda våra kunder allt som vi själva saknade som inackorderade.

Verksamheten startade i december 2006 med ett stall på 13 boxar. Idag har en fantastisk anläggning succesivt vuxit fram och är fortfarande i ett spännande expanderande framsprång.

 

Anläggningen innehar idag 31 stora boxplatser, där hästarna står i varsin box. Upplyst volt, ovalbana samt longeringsvolt samt även en 330 meter lång passbana.

 

Här erbjudes stora hagar där hästarna går i flockar och med gott om grönskande betesmark.

 

Stallet ligger beläget på Vretabergs Gård som innefattar 330 hektar underbara ridmöjligheter och gränsande till gården ligger ett nyöppnat naturreservat med anlagda ridstigar. Även utanför gården sträcker sig många ridmöjligheter om man vill rida lite längre turer.

SOFIE SJÖDIN

Ägare & grundare

073- 66 77 955

stallzelus@gmail.com

VI PÅ STALL ZELUS

Ägare och grundare av Stall Zelus. Examinerad B-instruktör samt C-tränare och har gått utbildningen till lokalklubbsdomare. Har ett flertal placeringar samt vinster på SM samt på Nationell nivå sedan år 2001.


Gick den treåriga linjen på Berga Naturbruksgymnasium med inriktning Naturvetenskap/häst samt har genomgått den ettåriga islandshästutbildningen på RS Strömsholm.


Har bl.a. jobbat/praktiserat hos Ylva Hagander, Johan Häggberg samt hos Nina Bergholtz.


Jobbade under hösten 2011 på Holaborg på Island som beridare/tränare.


Hästar har alltid funnits med i Sofies liv och det har tävlats en hel del både på ponny och på stor häst, främst i hoppning och fälttävlan.


År 2001 kom islandshästarna in i Sofies liv och så sent som 2004 så försvann det sista halvblodet och efter det är islandshästarna hennes dagliga liv.

INGER SJÖDIN

Terapistallet

073- 439 66 22

ingersjodin@gmail.com

Inger bedriver verksamheten Terapistallet och jobbar på Stall Zelus.

 

Hon har genomgått den treåriga ridterapiutbildningen på Wången samt är examinerad ridledare. Inger började sin resa med häst i tidig ålder och har tränat hästar/ryttare under många år.

 

Är i grunden utbildad terapeut och verkade som chef under många år på Marsta Gård. Inger jobbar idag med ridterapi samt med coaching och utbildning av ryttare.

VI STÖDJER

Livskvalitet, välmående och hopp står oss mycket varmt om hjärtat, därav ha vi på Stall Zelus valt att aktivt stödja följande Organisationer, Aktörer & Fonder i deras kamp för en bättre värld.

 

Mer information kommer inom kort.